2024-ben várható versenyeink

2024-ben várható versenyeink

...a következő részek tartalmából...smile

Érdekel, hova megyünk versenyezni idén?

Réka összeszedte a legfontosabb versenyeinket, hogy könnyebb legyen választani...cool

A hétfői hírlevélben és közösségi oldalainkon már publikáltuk, hogy milyen versenyek várnak ránk idén vagy mi az, ami érinthet minket. Jelen cikkben szeretném kicsit mindegyiket jobban bemutatni. Remélem, egy átfogó képet tudok adni, révén, hogy a legtöbb lentebb említett megmérettetéshez volt szerencsém. - Kercza Réka-


Barátság Kupa – február 10. (szombat)

A Battonyán megrendezésre kerülő verseny nyílt, vagyis bármilyen szakág sportolói nevezhetnek, azonban szigorúan csakis a taekwon-do szabályrendszerének megfelelően kell megmérkőzniük egymással. A Barátság SE többszörös világbajnok sportolójáról, Mezei Nikiről lehet híres, aki szintén várható, hogy részt vesz.

Szokásosan egyenes kieséses rendszerben zajlanak a selejtezők, azonban helyi sajátosság, hogy nincs harmadik megosztott hely, a bronzérem csak egy versenyző nyakába kerül kategóriánként. De ha már az érmek, nagy motiváló ereje lehet annak, hogy itt az első helyezett övet kap érem helyett. Mármint olyan övet, amit a boxolók szoktak a derekuk köré tenni, ha elnyernek egy adott bajnoki címet.

Kicsi, hangulatos, vidám, baráti verseny ez, ami igazán a sport élvezetéről szól.


Magyar Bajnokság – március 2. (szombat)

A monori rendezésű hazai legnagyobb jelentőségű verseny idén a Sasok szárnyai alá került rendezés szempontjából. De, hogy miért is nagy jelentőségű? Azért, mert ezen a versenyen dől el, hogy a válogatottban ki az, aki képviselheti hazánkat nemzetközi bajnokságokon. Hiszen ha egy kategóriában több versenyző s szóba jöhet, az egy döntő faktor lehet, hogy kinek van magyar bajnoki címe. Emiatt sok válogatott megmérkőző várható itt. Szerencsére – legalábbis nekünk – idén Monoron lesz, közel Budapesthez.

Spirit Open érmek 

Spirit Open – április 13-14. (szombat-vasárnap)

A Spirit SE szervezésében idén újra Hatvanba utazhatunk egy nyílt és nemzetközi versenyre, ahol sok versenyző várható, emellett izgalom és talán a tavaly újdonságnak számító kétszemélyes csapatküzdelem is visszatér idén, ami valódi reformer volt, hiszen a klasszikus ötszemélyes csapatküzdelem helyett a két csapattag az edző közbekiáltásával cserélt helyet, az egyik bent volt a páston és küzdött, a másik pedig felkészülten állt az edző mellett, és ha eljött az ideje, beszaladt a pástra, a másikkal helyet cserélve. A dobogósok egyedi, a Spirit SE logójával ellátott érmet kaphatnak.

ITF TKD EB Lublin korlogo


AETF Európa Bajnokság – április 18-21. (csütörtök-vasárnap)

Idén a lengyelországi Lublinban kerül megrendezésre 38. alkalommal senior, 29. alkalommal junior és 1. alkalommal pre-junior Európa Bajnokság.

Ide csak válogatott, minimum 1.danos versenyzők jöhetnek, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy minket nem érint, hiszen vannak olyan tagjaink, akik várhatóan részt fognak venni ezen a rangos versenyen, hiszen addigra több mesterfokozatú „Zen” lesz, köszönhetően a márciusi danvizsgának. 

Egy biztos: akár versenyzőként, akár csak nézőként izgalmas lehet számunkra ez a pár nap.

ZPTKD Kids Hatpróba

III. Zen Power TKD Kids Hatpróba – május 4. (szombat)

Idén már 3. Hatpróbát rendezzük meg tavasszal, ami mind a szülők, mind az edzők és gyerekek szeretett versenye és emellett természetesen úttörő, főleg Magyarországon, ahol hasonló felépítésű versennyel nem találkozhatunk.

A gyerekek hat „próbát” állnak ki: megküzdenek egymással, ami ovisoknál csipeszcsatát, kisebb sulisoknál nudlicsatát és nagyobb sulisoknál szabad küzdelmet jelent; formagyakorlatot mutatnak be az iskolások és bázistechnikákat az ovisok; erőmérő célponton mérik össze a rúgásuk, csapásuk erejét, elméleti kérdésekre válaszolnak, gyorsaság terén bizonyítanak egy állvány segítségével, amelyre rúgniuk kell; és speciáltechnikát mutatnak be, az ovisok ugró ütést, a nagyobbak pedig már egy akadály feletti ugró rúgást.

Mindenki tűkön ülve várja, mi is, a gyerekek is és a szülők is!


Nemzetek Kupája – május 18. (szombat)

A hatvani Nemzetek Kupája is egy nemzetközileg sokszínű verseny, várhatóak határon kívüli nevezők is, így nem a megszokott magyar versenyek mezőnye fog itt szerepelni. Egy családias, kisebb, de mégis sok nemzetiségű esemény lesz, amely során láthatjuk a külföldi versenyzők stílusát, sajátosságait.

 

AETF Európa Kupa – június 13-16. (csütörtök-vasárnap)

Az idén 13. alkalommal visszatérő Európa Kupának egyelőre még keresik a helyszínt Bosznia-Hercegovina visszalépése miatt. 

Az Európa Kupa kiváló lehetőség válogatott és nem válogatott versenyzők számára is, hiszen nem feltétel sem az I. dan, sem a válogatott-tagság, és éppen ezért nagyobb létszámra lehet számítani, mint egy Európa Bajnokságon. Sok-sok nemzetiség, különböző stílusok, izgalmas, meghökkentő különbségek, magas szintű küzdelmek és gyönyörű formagyakorlatok várhatóak. Aki nagy mezőnyű, izgalmas mérkőzéseket szeretne látni, az itt pontosan ezt megkaphatja.

ITF TKD EK 2023 

Mightyfist Eagles Cup – október 12-13. (szombat-vasárnap)

Az idén 11. alkalommal bont szárnyat a Sasok SE által szervezett rendkívüli, körmérkőzéses nemzetközi verseny Monoron.

Elsősorban a körmérkőzéses rendszer teszi izgalmassá, hiszen itthon és nemzetközi szinten is kuriózum, a több szervezői munkával járó, azonban igazságosabb keretű megmérettetés. A versenyzők kategóriánként csoportokra oszlanak, amik tagjai a csoport összes tagjával mérkőznek és nem csak épphogy bemennek a pástra formázni vagy küzdeni egyet, hanem úgymond több esélyt kapnak azáltal, hogy ha esetleg a mezőny legjobbja egy kezdőbbel kerülne össze, nem esik ki rögtön az utóbbi, hanem egy másik ellenféllel újra pástra állhat.

 

Összefoglalva

Mindegyik verseny más és más, különböző előnyei és hátrányai vannak mindegyiknek, ezáltal korántsem mondható egyhangúnak a taekwon-dos versenyszezon. Ha csak kacsintgatsz a versenyek felé, akkor remélem tudtam egy kis segítséget adni ahhoz, hogy melyikkel kezdj, vagy melyiket kövesd. Köszönöm, hogy végigolvastad! ☺

-Kercza Réka-

 


 

2024-es eseménynaptárunk itt is olvasható, de kövessetek minket közösségi oldalainkon is a friss infókért: Zen Power Taekwon-do Facebook és Instagram

A kérdőjeles (?) dátumok még "ceruzás" időpontok, változhatnak.

Február 2. péntek (!) - Zen Power Farsang
Február 10. szombat - Barátság Kupa, Battonya
Február 17. szombat - Országos Önvédelmi Szeminárium Monoron
Március 2. szombat - ITF Taekwon-do Magyar Bajnokság Monoron.
Március 16. szombat - Országos I.-III. Dan Mestervizsgák Budapesten.
Március 23. szombat - Országos IV.-VII. Dan Mestervizsgák Budapesten.
Április 13-14. szombat-vasárnap - Spirit Open nyílt nemzetközi Taekwon-do verseny
Április 18-21. - AETF 38. Senior, 29. Junior és 1. Pre-Junior Taekwon-do Európa Bajnokság, Lublin, Lengyelország
Május 4. - III. Zen Power TKD Kids Hatpróba - Star Wars edition (?)
Május 10-12. - Barada Camp, Szlovénia, Rogla
Május 11. szombat - A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség tavaszi tisztújító Közgyűlése
Május 18. szombat - XXII. Nemzetek Kupája Hatvanban
Május 30. csütörtök - Zen Power TKD Kids Övvizsgák (?)
Június 5. szerda - Zen Power TKD Felnőtt Övvizsgák (?)
Június 9. vasárnap - Országos nyári összevont színesöv vizsgák 2-1. gup fokozatokra Budapesten
Június 13-16. - 13. AETF Taekwon-do Európa-kupa, Banja Luka, Bosznia-Hercegovina
Június 21-24 - Zen Power Taekwon-do és Zen Room Yoga and Pilates sporthétvége (?)
Augusztus eleje - Napközis Tábor, Zen Power Sportcentrum
Augusztus közepe - Sasok - Zen - Black Panthers Edzőtábor, Balatonlelle
Szeptember 21. szombat - Országos versenybírói szeminárium Pilisszentkereszten
Október 12-13. szombat-vasárnap - XI. Mighty Fist Eagles Cup nemzetközi Taekwon-do verseny
Október 31. - Zen Power Halloween buli (?)
November 16. szombat - A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség őszi Közgyűlése
November 23. szombat - Országos Technikai Szeminárium
December 7. szombat - Összevont téli színesöv vizsgák a 2.-1.Gup fokozatokért Budapesten
December 5. csütörtök - Zen Power TKD Kids Övvizsgák (?)
December 11. szerda - Zen Power TKD Felnőtt Övvizsgák (?)
December 20. péntek - Zen Power Díjátadó és Évzáró (?)

-Csabi mester-

 

Tags: