Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/tkd_kids_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/opt/remi/php74/root/usr/share/pear:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
TKD Kids Program
A gyerekek már 4 éves kortól elkezdhetnek ismerkedni a Taekwon-do világával...

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/Zsolti-helyettesit_1024x768_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/opt/remi/php74/root/usr/share/pear:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Ha minden gyermek harcművészetet tanulna...
...ez a világ boldogabb hely lenne...

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/taekwondix_th.JPG) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/opt/remi/php74/root/usr/share/pear:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Taekwondix System
A játék a legjobb tanítómester... ;-)

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/csabimester/th/_MG_3920_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/opt/remi/php74/root/usr/share/pear:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Harcművészet
A folyamatos és rendszeres gyakorlás tökéletesíti a mozgást, a koncentrációt, a testet és a lelket.

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/VK2016-Csabi-pandae_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/opt/remi/php74/root/usr/share/pear:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Küzdősport
Ha elég kitartó vagy, akár bajnokká is válhatsz...

Mi a Taekwon-do?

Harcművészet, küzdősport, életmód. Mozgásanyagát tekintve a taekwon-do rendkívül sokoldalú harcművészet. Bázistechnikákra alapozva a formagyakorlatokon és formai küzdelmeken keresztül eljutnak a tanítványok az éles szabad küzdelmekig, és önvédelemig, majd a keménységet és ügyességet fejlesztő töréstechnikákig.

Érdekel bővebben is...

TKD Kids Program

Játszva tanulni a fegyelmet? Igen! :-) A program elsősorban 4-7 éves gyerekek fejlesztésére lett összeállítva taekwon-do instruktorok, pedagógusok és pszichológusok segítségével, de sokszor a nagyobb gyerekek vagy akár a felnőttek edzései során is alkalmazható módszereket, játékokat tartalmaz. :)

Kíváncsi vagyok a részletekre...

Korcsoportok

A Zen Power TKD Klubban három korcsoportban tartjuk az edzéseket, mivel minden korosztály más igényekkel bír. Akár ovis, iskolás gyermeked hoznád, akár Te kezdenél taekwon-do-t tanulni, nálunk jó helyen jársz.

Mit kapnak az egyes csoportok?
A Zen Power TKD Klub tagjai az IIC-n

IIC - Nemzetközi instruktorképző kurzus

Mit tanítanak a taekwon-do instruktoroknak egy három napos nemzetközi kurzuson?

Beszámoló a 140. IIC-ről, Balatonfüredről

Március 8-9-10-én mozgalmas, tanulós, taekwon-do-s hétvégénk volt Opra Szabó Zsuska mesterrel és Ónodi Zsoltival.

Kb. 150 fős nemzetközi instruktorképző kurzuson vettünk ugyanis részt péntek-szombat-vasárnap Balatonfüreden.

Ezeknek a kurzusoknak a lényege, hogy szerte a világon egységesítsék a taekwon-do technikákat, hogy azok, akik továbbadják, tanítják a taekwon-do-t, mindenhol hasonló módon és színvonalon tanítsanak.

GM Hector Marano oktat és korrigál - Fotó: The TKD Reporters

GM Hector Marano oktat és korrigál - Fotó: The TKD Reporters

Van néhány rangidős mester és nagymester (GM - Grand Master - IX. dan fokozatú mester), akik közül most hárman vezették a kurzust:

- GM Hector Marano IX. dan - Argentína (a nyitóképen középen)

- GM Kim Ung Lan IX. dan - Vietnám (Németország) (a nyitóképen jobbról a második)

- Paul McPhail VIII. dan - Új-Zéland (a nyitóképen balról a második)

Plusz "vendég előadó" volt GM Paul Weiler IX. dan nagymester is (a nyitóképen jobb szélen), aki az ITF világszervezet következő elnöke lehet hamarosan...????

A házigazda természetesen GM Harmat László volt (a nyitóképen bal szélen), aki Közép-Európa első IX. danos Nagymestere taekwon-do-ban, és az ITF taekwon-do hazai megalapítója.

IIC Balatonfüred 2019 - Photo: The TKD Reporters

IIC Balatonfüred 2019 - Fotó: The TKD Reporters

Ezeken a nemzetközi instruktorképző kurzusokon elsősorban a taekwon-do finomságaival foglalkozunk, leginkább az alapokkal, bázistechnikákkal, formagyakorlatokkal, önvédelemmel, és küzdelmi alapokkal - valamint ezek oktatási metódusaival, azaz hogy miként adjuk tovább a tudást...

Ezek mellett mindig vannak "extra" előadások is. Most például a Paul Weiler nagymester a törzsizmok, mélyizmok, tartóizmok edzéséről, az izomegyensúly fenntartásáról és az izom és ízületi rendszerünknek hasznos gyakorlatokról tartott kis elméleti, majd hosszabb gyakorlati edzést. 

Paul Weiler nagymester előadása az alap "fitnesz" gyakorlatokról - Fotó: The TKD Reporters

Paul Weiler nagymester előadása az alap "fitnesz" gyakorlatokról - Fotó: The TKD Reporters

De miért érdekes ez számunkra? 

Mert a gyakorlatok 90%-át Te is csinálod, ha velem edzel: plank változatok, anatómiai hasprések (bemelegítős, derékleszorítós...), pászta, hát-gyógytorna, bird-dog és így tovább...szinte csak olyanokat csináltunk, amit nálam személyi edzéseken és taekwon-do edzéseken egyaránt minden szinten rendszeresen ismétlünk. ????

Vagyis egy olyan sport és harcművészet oktatóinak is ezeket a gyakorlatokat oktatják, ahol a kisgyerekektől kezdve az ifjú harcos titánokon át a 70+ korú idősekig mindenki igencsak intenzív mozgásokat végez.

És ezek a gyakorlatok azok, amelyek megóvják a gerincünket, segítenek megelőzni a sérüléseket az intenzívebb feladatok során.

Szóval ha gyakran kerülnek plank változatok, hát és váll gyógytorna gyakorlatok az edzéseinkbe, akkor tudatosítsd magadban, hogy bármennyire nem kedvenc egyik-másik, de ezeket rendszeresen gyakorolva tovább "maradsz egyben" azaz tovább fogsz tudni intenzív mozgásokat/edzéseket is végigcsinálni sérülés- és fájdalommentesen. ????

Nagyon örülök, hogy mindhárman (Zsuska mester, Zsolti és jómagam is) részt tudtunk venni ezen a kurzuson, hiszen a Zen Power TKD Klub tagjai tőlünk tanulnak - és mind fontosnak tartjuk, hogy minél magasabb színvonalon oktassunk. ????

Köszönjük a Sasok Taekwon-do Klub közreműködő tagjainak és Szalay Gábor mesternek a szervezést!

-Csabi mester-

 

Tags: ,