Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/tkd_kids_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
TKD Kids Program
A gyerekek már 4 éves kortól elkezdhetnek ismerkedni a Taekwon-do világával...

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/Zsolti-helyettesit_1024x768_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Ha minden gyermek harcművészetet tanulna...
...ez a világ boldogabb hely lenne...

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/taekwondix_th.JPG) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Taekwondix System
A játék a legjobb tanítómester... ;-)

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/csabimester/th/_MG_3920_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Harcművészet
A folyamatos és rendszeres gyakorlás tökéletesíti a mozgást, a koncentrációt, a testet és a lelket.

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/VK2016-Csabi-pandae_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Küzdősport
Ha elég kitartó vagy, akár bajnokká is válhatsz...

Mi a Taekwon-do?

Harcművészet, küzdősport, életmód. Mozgásanyagát tekintve a taekwon-do rendkívül sokoldalú harcművészet. Bázistechnikákra alapozva a formagyakorlatokon és formai küzdelmeken keresztül eljutnak a tanítványok az éles szabad küzdelmekig, és önvédelemig, majd a keménységet és ügyességet fejlesztő töréstechnikákig.

Érdekel bővebben is...

TKD Kids Program

Játszva tanulni a fegyelmet? Igen! :-) A program elsősorban 4-7 éves gyerekek fejlesztésére lett összeállítva taekwon-do instruktorok, pedagógusok és pszichológusok segítségével, de sokszor a nagyobb gyerekek vagy akár a felnőttek edzései során is alkalmazható módszereket, játékokat tartalmaz. :)

Kíváncsi vagyok a részletekre...

Korcsoportok

A Zen Power TKD Klubban három korcsoportban tartjuk az edzéseket, mivel minden korosztály más igényekkel bír. Akár ovis, iskolás gyermeked hoznád, akár Te kezdenél taekwon-do-t tanulni, nálunk jó helyen jársz.

Mit kapnak az egyes csoportok?
Zen csapat a versenyen 2021-10-16

ITF TKD Verseny 2021 - Eagles helyett

Az ITF taekwon-do nem csak harcművészet, de küzdősport is egyben, azaz rendeznek versenyeket is különböző számokban.

A Covid-helyzet miatt nagyon szegényes volt az utóbbi időben a versenyzési lehetőség, de most végre újra nagy létszámban tudtunk együtt mozogni, megméretni magunkat.

 

A régi klubommal, a Sasokkal közösen évek óta szervezünk nagy nemzetközi versenyt (Eagles Cup), és bár most nem nemzetközi, "csak" magyar versenyt rendeztünk, de így is nagyon nagy élmény volt a résztvevőknek - versenyzőknek, szurkolóknak és szervezőknek egyaránt.

 

A Zen Power Taekwon-do Klub most (5 évesen) kezd eljutni oda, hogy már versenyeken is részt tudunk venni, nem is akármilyen eredménnyel!

 

2021. október 16-án 8 versenyzőnk összesen 11 érmet szerzett - 4 aranyat, 2 ezüstöt, 5 bronzot, ami kiemelkedő eredmény.

 

De nem is csak ezért vagyok büszke rájuk.

 

Hanem azért, mert többen is szintet léptek magukhoz képest, plusz segítették, támogatták egymást, és igazán csapatként működtek együtt.

Zen lányok a versenyen 

Ahogy egy másik klub edzője odasúgta nekem a díjátadó alatt (látván a Zen versenyzőket): 

 

"Látom kezd beérni a munka, Mester."

 

Igen, én is úgy érzem, hogy a Zen Power TKD Klubban végzett edzésmunka szépen érik, és most már eredményeket is terem.

 

Érmeseink név szerint:

 

- Balázs Dorka

  Formagyakorlat BRONZ

  Küzdelem BRONZ

- Busman Laura Róza

  Küzdelem EZÜST

- Dálnoki-Bilek Csenge

  Formagyakorlat ARANY

- Duka-Zólyomi Flóra

  Küzdelem BRONZ

- Kercza Réka

  Formagyakorlat ARANY

  Küzdelem BRONZ

- László-Olasz Bianka

  Küzdelem ARANY

- Péczka Polett

  Formagyakorlat BRONZ

- Vári János

  Formagyakorlat EZÜST

  Küzdelem ARANY

 

Részletes beszámoló:

 

Ezt a versenyt - a többi ITF taekwon-do versenytől eltérően - körmérkőzéses rendszerben bonyolítjuk le, ami sokkal igazságosabb, mint a sorsolásos, egyenes kieséses rendszer.

 

Itt mindenkinek van lehetősége többet “meccselni” akkor is, ha az első ellenfelétől kikap.

Ez pedig segít igazságosan eldönteni, ki a kategória legjobbja, és segít azoknak is fejlődni, akik most még nem a legjobbak.

 

A klubból először László-Olasz Bianka lépett pástra a serdülő lány 2. korcsoportban (12-14 évesek) +55 kg küzdelemben. Ő is első versenyes volt, minden új volt számára, a versenyhangulat, a keretek, minden.

De szerencsére nem kellett érte izgulnunk, mivel megszokott szerénységével, mégis fölényesen, már-már könnyedén hozta mindegyik mérkőzését. Tudta azt a küzdőstílust és teljesítményt mutatni, amit edzéseken is, így megérdemelten lett aranyérmes! 

 Bianka dobogón

 

Ezután az ifi lányok 8-5. gup formagyakorlatai következtek, ahol Dálnoki-Bilek Csenge, Duka-Zólyomi Flóra és Kercza Réka három külön körmérkőzéses csoportkörben vívták meccseiket.

Csenge és Réka továbbjutottak a legjobb hat közé, majd egyenes kieséses rendszerben végül Csenge bizonyult a legjobbnak, ezzel keményen megdolgozott az aranyéremért!

 

Csenge aranyérmes 

 

Következett az ifi lány 4-1. gup kategória, ahol már rutinosabbak a versenyzők a magasabb övfokozatok miatt. Itt Balázs Dorka bronzérmet szerzett, ami a következő alkalommal még fényesebb is lehet. 😊

 

Dorka bronzérmes 

 

A felnőtt női 8-5. gup kategóriában Péczka Polett mellett Kercza Réka is indult, mert korhatáron lévő versenyzőknek volt lehetősége két korcsoportban is nevezni. Réka élt is ezzel a lehetőséggel, és aranyérmet szerzett, Polett pedig bronzérmet, így ketten is felállhattak ebben a kategóriában a dobogóra.

 

Polett bronz és Réka arany 

 

Végül Vári Jani mester lépett pástra az I. danos férfiak kategóriájában, ahol a csoportkörök és az egyenes kieséses döntők után ezüstérmet szerzett. Neki is ez volt az első offline, élő versenye, ráadásul a kategória is eleve erős, úgyhogy ez is kiváló kezdés, amire büszkék lehetünk.

 

Jani ezüst 

 

A formák után következtek a szabadküzdelmek. Ifi lányaink közül Réka kezdett a -60 kg súlycsoportban, ahol egyre nehezebb ellenfelekkel egyre szebb, technikásabb, erősebb küzdelmeket vívott, gyönyörűen helytállt, és így bronzérmet szerzett.

Külön kiemelném, hogy nagyon ritka, hogy valaki a meccsek során egyre nehezebb ellenfelekkel egyre jobban küzd. Réka kivételes fejlődést mutatott, pedig szintén először állt versenyen a páston.

 

Réka bronz 

 

Az ifi lány -65 kg kategóriában három Zen harcos amazonunk is képviselte a klubot: Balázs Dorka, Duka-Zólyomi Flóra és Busman Laura Róza (Rozi) ezáltal egymással is vívott a körmérkőzések során, méghozzá nem is akármilyen csatákat!

Kérdezték is a nézők közül, hogy 

...ők amúgy jóban vannak? ...és edzésen is így bunyóznak egymással? 😊

Igen, amúgy barátnők. Bizony, így! 😊

Valóban, a lányaink igazán komolyan veszik a küzdő edzéseket is, és ez itt most meg is látszott: szebbnél szebb mérkőzéseket vívtak egymással és a nem klubtárs versenyzőkkel is.

Végül Rozi ezüstérmes, Dorka és Flóra bronzérmes lett ebben a kategóriában (az ITF Taekwon-do-ban osztott harmadik hely van az első négy között).

 

Rozi ezüst Dorka és Flóra bronz 

 

Végül, de nem utolsó sorban Jani mester a formák mellett a felnőtt férfi -70 kg kategóriában is indult, ahol szép, technikás küzdelemmel szerzett aranyérmet.

 

Jani arany 

 

Szívből gratulálok minden versenyzőnknek, borzasztó büszke vagyok Rájuk!

 

Köszönöm Ónodi Zsolti segítségét a felkészítésben, és a csapat minden tagjának, hogy egymást is segítettétek, támogatták a verseny során.

 

Külön köszönet André Zsuzsinak, Losonczy-André Beninek, Busman Lilinek, Mikita Márknak és Berényi Lillának a szervezői munkájukért, mert a bírók és versenyzők mellett elengedhetetlen egy jó szervezői csapat - nélkülük nincs verseny!

 

ZPTKD csapat a versenyen 

 

A következő lehetőség a megmérettetésre a Diákok Taekwon-do Olimpiája lesz 2021. november 14-én. Remélem ott is ilyen szép létszámmal, szép teljesítménnyel képviseljük majd a Zen Power TKD Klubot.

 

Addig is Aaaaaaall Zen!!!

 

Csabi mesterUi: Szeretném megjegyezni, hogy ez a sok siker nem egyik napról a másikra jött.

 

5 év türelmes és kitartó munkája van benne. Mert az eredményekhez néha szerencse és/vagy tehetség is kell, de én még mindig a kitartó, szorgalmas munkában és gyakorlásban hiszek.

 

Gyakorolj, mozogj, eddz Te is, és érkeznek az eredmények is, akármi is a célod: versenyezni, lefutni X kilométert, lefogyni, megerősödni, vagy bármi más...csak gyakorolj, mozogj, eddz!

 

Taekwon-do oktatás: https://zenpower.hu

 

Személyi edzés: https://csabimester.hu

 

Tags: ,