TKD Kids Program
A gyerekek már 4 éves kortól elkezdhetnek ismerkedni a Taekwon-do világával...
Ha minden gyermek harcművészetet tanulna...
...ez a világ boldogabb hely lenne...
Taekwondix System
A játék a legjobb tanítómester... ;-)
Harcművészet
A folyamatos és rendszeres gyakorlás tökéletesíti a mozgást, a koncentrációt, a testet és a lelket.
Küzdősport
Ha elég kitartó vagy, akár bajnokká is válhatsz...

Mi a Taekwon-do?

Harcművészet, küzdősport, életmód. Mozgásanyagát tekintve a taekwon-do rendkívül sokoldalú harcművészet. Bázistechnikákra alapozva a formagyakorlatokon és formai küzdelmeken keresztül eljutnak a tanítványok az éles szabad küzdelmekig, és önvédelemig, majd a keménységet és ügyességet fejlesztő töréstechnikákig.

Érdekel bővebben is...

TKD Kids Program

Játszva tanulni a fegyelmet? Igen! :-) A program elsősorban 4-7 éves gyerekek fejlesztésére lett összeállítva taekwon-do instruktorok, pedagógusok és pszichológusok segítségével, de sokszor a nagyobb gyerekek vagy akár a felnőttek edzései során is alkalmazható módszereket, játékokat tartalmaz. :)

Kíváncsi vagyok a részletekre...

Korcsoportok

A Zen Power TKD Klubban három korcsoportban tartjuk az edzéseket, mivel minden korosztály más igényekkel bír. Akár ovis, iskolás gyermeked hoznád, akár Te kezdenél taekwon-do-t tanulni, nálunk jó helyen jársz.

Mit kapnak az egyes csoportok?
Previous Next

Taekwondix - Játék a tanulás

Szentül hiszem, hogy a játék a legjobb tanítómester - még akár egy harcművészet esetén is - és nem csak gyermekek számára! Szerencsére ezzel a hitemmel nem vagyok egyedül a taekwon-do berkein belül, ezért december első hétvégéjén hat lelkes Taekwon-do oktató kelt útra, hogy részt vegyen a lengyel Andrzej Undro mester által vezetett Taekwondix kurzuson Wroclawban - köztük Ónodi Zsolt és jómagam a Zen Power TKD Klubból.

A Taekwondix System lényege a játékosan tanítás, játszva tanulás.

Számos harcművészeti oktató foglalkozik gyermekek oktatásával - általában iskolás, ritkábban óvodás kortól. Azonban nem kis feladatot vesz magára az, aki erre adja a fejét, hiszen a gyerekeknek sok tekintetben nehezebb megtanítani a harcművészeti alapokat, mint egy felnőttnek.
Nekik még az alapvető mozgáskoordinációval is sokszor meggyűlik a bajuk, nem beszélve a jobb és bal oldalak megjegyezhetetlen összefüggéseiről.
Mindemellett amilyen érdeklődő és lelkes tud lenni egy kisgyerek, annyira hamar el is unja az adott feladatot, ha az nem elég izgalmas, változatos, vicces.

A Taekwondix System pont ehhez nyújt óriási segítséget. Rengeteg játék, játékos feladat, rengeteg hétköznapi eszköz másképpen használva mind mind azt a célt szolgálja, hogy a taekwon-do tanulók vidáman mozogjanak, játszanak és mindeközben észrevétlenül fejlődjenek, tanuljanak.

Mikor hazaküldtünk képeket, videókat a kurzusról, mindenki nevetett rajtunk, hogy persze, oktatáson vagytok... Na persze...

Másfél napig fogócskáztunk, kidobóztunk, egyensúlyoztunk, ütöttünk és rúgtunk. Társasjátékokat játszottunk, gyorsasági és ügyességi feladatokat csináltunk folyamatosan, és mindegyikkel valamilyen módon fejlesztettük a taekwon-do-hoz elengedhetetlen képességeket.

Zseniális volt! Ismét!

Hiszen ez év elején már voltunk egy csapattal ugyanitt... Ráadásul a kurzus anyaga 80%-ban új volt!

Szóval ismét remek ötletekkel, játékokkal és tervekkel tértünk haza - a tanítványaink (nem csak a gyerekek ;) ) továbbra sem fogják megunni a taekwon-do tanulását, ezt garantáljuk! ;)

Játék + játék + játék = Tanulás & Fejlődés

Szóval játszatok sokat! ;-)

Csabi mester

További képek a Zen Power Taekwondo Facebook oldalán láthatók.

 

Tags:
© 2021 Zen Power Sportegyesület - minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.