Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/tkd_kids_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
TKD Kids Program
A gyerekek már 4 éves kortól elkezdhetnek ismerkedni a Taekwon-do világával...

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/Zsolti-helyettesit_1024x768_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Ha minden gyermek harcművészetet tanulna...
...ez a világ boldogabb hely lenne...

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/taekwondix_th.JPG) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Taekwondix System
A játék a legjobb tanítómester... ;-)

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/csabimester/th/_MG_3920_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Harcművészet
A folyamatos és rendszeres gyakorlás tökéletesíti a mozgást, a koncentrációt, a testet és a lelket.

Warning: is_file(): open_basedir restriction in effect. File(/images/tkd/th/VK2016-Csabi-pandae_1600_th.jpg) is not within the allowed path(s): (/home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu:/home/sessions/tkdkshu1:/home/tmps/tkdkshu1:/opt/remi/php80/root/usr/share/pear:/usr/share/pear:/tmp) in /home/tkdkshu1/public_html/zenpower.hu/libraries/src/Filesystem/File.php on line 649
Küzdősport
Ha elég kitartó vagy, akár bajnokká is válhatsz...

Mi a Taekwon-do?

Harcművészet, küzdősport, életmód. Mozgásanyagát tekintve a taekwon-do rendkívül sokoldalú harcművészet. Bázistechnikákra alapozva a formagyakorlatokon és formai küzdelmeken keresztül eljutnak a tanítványok az éles szabad küzdelmekig, és önvédelemig, majd a keménységet és ügyességet fejlesztő töréstechnikákig.

Érdekel bővebben is...

TKD Kids Program

Játszva tanulni a fegyelmet? Igen! :-) A program elsősorban 4-7 éves gyerekek fejlesztésére lett összeállítva taekwon-do instruktorok, pedagógusok és pszichológusok segítségével, de sokszor a nagyobb gyerekek vagy akár a felnőttek edzései során is alkalmazható módszereket, játékokat tartalmaz. :)

Kíváncsi vagyok a részletekre...

Korcsoportok

A Zen Power TKD Klubban három korcsoportban tartjuk az edzéseket, mivel minden korosztály más igényekkel bír. Akár ovis, iskolás gyermeked hoznád, akár Te kezdenél taekwon-do-t tanulni, nálunk jó helyen jársz.

Mit kapnak az egyes csoportok?
Mezei Nikolett - Barátság SE

Interjú Mezei Nikivel

Mezei Niki világbajnoki címet szerzett taekwon-doban 2017-ben és kick-boxban 2018-ban ifjúsági lány kategóriában, illetve 2021-ben kick-boxban már felnőtt kategóriában léphetett a dobogó legtetejére a világbajnokságon.

2022. február 5-én látogattak el hozzánk edzőivel, Rádai Imre és Rádai Roland mesterekkel, a Bajnok a Zenben sorozat első vendégeiként.

Ekkor készült az alábbi interjú, ami először a Zen Power Magazin második számában volt olvasható, és mostantól a blogon is elérhető.

Riporter: Kercza Réka



1. Hogyan kezdtél el taekwon-dozni?

Ez nagyon egyszerű történet, amikor még 5 éves se voltam a szüleim látták rajtam, hogy nagyon eleven gyerek vagyok és mivel nálunk Battonyán nincs sokféle sportolási lehetőség, csak a taekwon-do és a foci közül lehetett választani, ezért végül taekwon-dora irattak be. Azóta ottragadtam és imádom minden pillanatát.

2. Említette Rádai Imi mester, hogy nem volt és most sincs túl sok lány. Nem volt ez nehézség számodra?

Így utólag belegondolva, lehetett volna nehézség, de úgy, akkoriban nem tűnt fel. Most is ugyanolyan élvezetes fiúkkal küzdeni, mint lányokkal. Jól bírom a fájdalmat is, nem fáj ha megrúgnak erősebben. Ehhez hozzászoktam és nem volt rossz egyáltalán. Barátaim is voltak, mind fiúk és mind lányok is. Ott ismerkedtem meg még a legelején, amikor elkezdem a sportot, a mostani legjobb barátnőmmel, aki akkor volt 11 éves és olyan mintha a testvérem lenne. És természetesen a taekwon-donak köszönhetem, hogy találkoztunk.

3. Milyen volt az első edzőtáborod?

Mi a Gombos mesterékkel táboroztunk, rengetegen voltunk és nagyon jó volt, én akkor voltam 6-7 éves. Ott volt az előbb említett legjobb barátnőm is, meg volt azért 2-3 lány, akikkel összetartottunk. Kellemes élményeim vannak a táborból, voltak hajnali edzések, és egy medence is, ahova lévén, hogy nagyon fiatal voltam, nem engedtek be teljesen egyedül, habár már tudtam úszni.

4. Milyen volt az első övvizsgád?

Máté Zoli mester volt a vizsgáztató és magára a vizsgára nem emlékszem, de egy pillanata nagyon megmaradt bennem, az amikor a Máté Zoli mester kihívott engem a legvégén és kérte, hogy csináljak fekvőtámaszokat (akkor még nagyon jól fekvőztem) és megdícsért, hogy milyen ügyes vagyok. Pont egy hete volt egy vizsga Máté Zoli mesterrel, ahol én voltam az instruktor, aki bemutatta a feladatokat és megint felhozta ezt a régi momentumot, emlékezett rá, és ez nagyon jólesett.

5. Hol volt az első versenyed és milyen volt?

Mezőhegyesen volt és 3. helyezést értem el.

6. Mi volt a legnagyobb kihívást jelentő dolog az eddigi taekwon-do pályafutásod során?

Szerintem a legnagyobb kihívás most a felnőtt kategóriába való lépés volt. Szerintem keményebb ez a mezőny és fejben is nagyon ott kell lennem, jó a kondim, de azt tudom fejleszteni vagy szinten tartani futással, de viszont az, hogy itthon készüljek fel arra, hogy én fejben is ott tudjak lenni mindig és koncentrálni tudjak, mikor még a kondim is csökken, fáradok, azt nehezebb begyakorolni. Azt csak ott, versenyszituációban lehet igazán.

Mezei Niki EB La Nucia

7. Nemrég rendezték meg Spanyolországban az Európa Bajnokságot. Így utólag hogyan értékeled azt a versenyt? Hogyan élted meg?

Nagyon izgultam, mivel itt már felnőttként indultam. Nekem mindig nehéz, amikor legelőször kell tatamira lépnem, mert még eléggé izgulok meg picit nehezebben jönnek ki a technikák, de utána amikor már elkezdek küzdeni már megszűnik az izgulás és tudok összpontosítani. Jók voltak a meccsek, jó volt visszanézni őket, sokat tanultam belőlük. Főleg, amikor olyan emberrel kerülök össze, aki már tapasztaltabb, rutinosabb, már több éve versenyzik a felnőtt kategóriában, jobban el tud mozogni, akkor minél gyorsabban kell kapcsolom, hogy hogyan kell erre reagálni, ez volt nehéz ebben a versenyben. Az, hogy kiestem, az nyilván nem esett olyan jól, de ettől még jó volt.

8. Mi volt életed eddigi legnagyobb eredménye?

A kick-box világbajnokság. A legnagyobb pozitív része az volt, hogy a döntőben még én is meglepődtem, hogy mennyire jól bírtam kondival. Mert itt háromszor két perc a küzdelmi idő, összesen 6 perc, ami rengeteg azon a kis páston összeszorítva (mivel a kick-boxban kisebb a pást mérete, mint taekwon-doban). Igazából az hajtott előre, hogy ez a döntő és, hogy nem akarok lecsúszni, ha már idáig eljutottam, és az, hogy annyira elzártan annyira jó kondit csikartam ki magamból, ami annyira hajtott, hogy meg is feledkeztem arról, hogy fáradt vagyok. A végjátékban volt a legjobb teljesítményem. És az, hogy végül ténylegesen nyertem, eszméletlen jó érzés volt. Szóval szerintem az eddigi legnagyobb dolog az volt, hogy kick-boxban első lettem felnőttként a legelső világbajnokságomon.

9. Melyik a kedvenc taekwon-dos / küzdősportos márkád?

Nagyon szeretem a Top Tent, viszont most a támogatóm, a sportszered, elkezdte forgalmazni az RDX-et és nagyon jó minőségű márka, kaptam tőlük termékeket és nagyon jó velük edzeni, szóval most az RDX-et nagyon jónak találom.

10. Melyik a kedvenc technikád?

Szerintem a yop chagi, mint támadó, mint pedig védekező formában. Viszont amikor úgy érzem, hogy csak úgy reflexből jön egy bandaee, na azt nagyon szeretem.

11. És mi az a technika, amit kerülsz, nem éppen a kedvenced?

Kick-boxban például a belharc, az nem az erősségem. A dollymio dollyot szeretem, de azt sem szoktam elsőként alkalmazni.

12. Az eddigi versenyeid közül melyik a kedvenced? És miért pont az?

Talán a legelső Európa Bajnokságom, ami Szófiában volt. Az természetesen maradandó, amikor legelőször mentem ki világversenyre nemzetközileg, mindig is emlékezetes lesz számomra, hogy ott magyar színekben mentem ki, nem a saját klubom színeiben és együtt álltunk ki, mint magyarok.

Bajnok a Zenben - Mezei Niki

13. Mennyire vagy izgulós fajta? És ha az vagy, akkor hogyan kezeled?

Nagyon izgulok mindig, hiába versenyzek sokat. Mindig izgulok. A kisebb versenyektől a nagyobb versenyeken át. Dolgozom rajta, hogy minél jobban tudjam kezelni, igazából az a szerencsém, hogy amikor felmegyek a pástra, onnantól már megszűnik. Természetesen az évek során kicsit enyhült, de még mindig nem tudtam megszabadulni tőle.

14. A stresszes szituációk inkább visszafognak vagy ösztönöznek?

Ösztönöznek, abszolút. A kick-box világbajnokságon is a döntőben voltam a legjobb. Ugye akkor már nagyon izgul az ember, mert ott van egy lépésnyire attól, hogy föláll-e a dobogó legtetejére vagy nem. Akkor tudtam a legjobban teljesíteni, amikor tudatosan bennem volt, hogy nyerni akarok és már innen nem kéne lecsúszni.

15. Rengeteg sportolónak van valami apró babonája, szerencsehozó tárgya, neked van ilyen?

Nincs, semmi, egyáltalán.

16. Mennyire szoktál odafigyelni az étkezésedre?

Oda szoktam figyelni, teljes mértékben. Főleg versenyszezonban. Nagyon számít, hogy mit eszek, mert ha gyorskajákat eszek vagy sok édességet, az visszatart, hogyha fogyok, akkor nekem is könnyebb mozogni, meg természetesen benne is szeretnék maradni a versenysúlyomban. Az egészségnek is fontos, nagyon sok folyadékot is kell inni, hogy ne száradj ki edzésen. Azért ha van nagyobb szünet, én is engedek a kísértésnek, szeretem a csokit. Versenynapokon mérlegelés után szoktam egy kis csokit enni, hogy legyen bennem energia.

17. Van valamilyen hobbid?

Szoktam görkorcsolyázni, nagyon szeretem, nyáron szinte minden este megyek egy kört. Meg télen jégkorcsolyázni is szoktam.

18. Mit jelent számodra a versenyzés, miért csinálod?

Nagyon jó érzés, hogy az általam és az edzőim, illetve a családom által belefektetett munka megtérül és ha ez a versenyeken ki tud teljesedni és meg tudom mutatni. Imádom a mestereimet, van vicc, poénkodás, de amellett komoly munka is, szerintem ez tök jó. Szeretek velük együtt dolgozni és le a kalappal, hogy mennyi mindent tudnak. Az eredményeimet nekik is köszönhetem, meg persze a támogatómnak. És szeretem magát a versenyszituációt is, azt a helyzetet, hogy izgulok, de közben teljesítenem kell, és meg tudom csinálni azt, amit gyakoroltam. És persze a közösséget is nagyon imádom.

19. Volt olyan időszak, amikor abbahagytad a taekwon-dot? Ha igen, miért és hogyan tértél vissza?

Nem, soha, mindig mentem edzésekre. A motiváció valahogy mindig bennem volt, ahogy most is.

20. Ha az ember eljut a csúcsra (ráadásul ilyen fiatalon és hamar), akkor mi az ami motiválja napról-napra?

Szerintem mindig van még előrehaladási lehetőség, taekwon-doban felnőttként nem voltam még se Európa- se világbajnok, szóval még van feljebb számomra. És most a kick-box nagyon halad afelé, hogy bekerül az olimpiai sportágak közé és nekem az Olimpia az álmom és az a célom, hogy egyszer kijussak oda és nyerjek. Én nagyon szigorú vagyok magammal, mert nem érzem úgy, hogy annyira jók a meccseim, igaz, kell mindegyiknek jónak lennie, de valahogy érzem, hogy én még ennél többet tudok és akarok magamtól. És többet szeretnék gondolkozni meccsek közben és úgy küzdeni, ahogy én eltervezem azt fejben. Ha majd úgy fogok küzdeni, hogy nagyon vág az agyam, meg jobb lesz a kondim és ezáltal nagyon jó meccseim lesznek, na majd akkor fogok elérkezni a csúcsra igazán.

21. Ha bárkit a világon meghívhatnál vacsorázni, akkor ki lenne az és miért pont ő?

Hát ha nem is vacsorára, és már volt is, de egy közös edzést szeretnék Soloveyékkel. Ők nekem mindig is példaképeim voltak és még mindig azok is.

EB 2022 felnőtt női csapat speciáltechnikai törés ezüst


Szerkesztői megjegyzések:

  1. Niki azóta a 2022. április végén megrendezett horvátországi Európa Bajnokságon egy-egy felnőtt arany- és ezüstéremmel lett gazdagabb: felnőtt női speciáltechnikai törésben Európa Bajnok lett egyéniben, és felnőtt női speciáltechnikai törésben ezüstérmes lett csapatban! Gratulálunk Niki!
  2. A Solovey-család és tanítványaik Ukrajna, Európa és a világ ITF taekwon-do és kickbox társadalmának kiemelkedő csapata. Nekem személy szerint is példaképeim és barátaim, akik még most, a háború idején is kiemelkedő eredményeket értek el a horvátországi EB-n. Instagram oldalukat ajánlom követésre...

-Csabi mester-

 

Tags: